Workshop Muzi-Bel | Market-It uit Hapert

‘De workshop die op de lachspieren werkte’ – Market-It

Voor het jaarlijkse personeelsuitje van Market-it uit Hapert werd dit jaar gekozen voor een workshop bij één van de opdrachtgevers: Muzi-Bel. Xandra Dankloff verzorgt workshops met blaasinstrumenten, die ontspanning en heel veel plezier bieden. De collega’s van Market-it en hun partners hadden in ieder geval een leuke avond, waarbij het uiteindelijk gelukt is om geluid uit elk instrument te krijgen. Ilse Daniëls blikt terug op een geslaagde avond.

Netwerken
“Ik vind het altijd leuk om onze opdrachtgevers in te schakelen bij activiteiten die ik organiseer voor mijn bedrijf. Ik vind netwerken heel belangrijk en op deze manier versterk je elkaar. Afgelopen jaar is Xandra klant geworden bij ons; haar ken ik vanuit mijn netwerk. Ik was direct heel enthousiast over de inhoud van haar workshops. Meteen maakte ik plannen om deze workshop in te zetten bij ons jaarlijkse personeelsuitje. Vanuit een netwerkorganisatie waarbij ik aangesloten ben, kende ik Franca Versmissen van De Panberg en dat bleek een ideale locatie om de workshop te organiseren.”

Vooruitgang
Niemand van de medewerkers had een idee van de inhoud van het personeelsfeestje, maar bij binnenkomst werd het iedereen meteen duidelijk. “Alle blaasinstrumenten stonden klaar en iedereen reageerde positief. Lacherig ook. Alleen Merel en Inge bleken al ervaring te hebben met een blaasinstrument dus natuurlijk kregen zij een ander instrument dan ze al kenden. Meteen werd geprobeerd om geluid uit de instrumenten te krijgen. Als muziek klonk het zeker nog niet. Na de nodige tips en aanwijzingen van Xandra zaten we daarna al snel de eerste noten te blazen. Niet allemaal tegelijk en op dezelfde toonhoogte maar dat was juist leuk. In héél korte tijd merkten we vooruitgang want toen we eenmaal écht een stukje muziek gingen maken, klonk het best goed. Althans, voor onszelf; ik denk dat professionele muzikanten er anders over denken, maar dat maakt niet uit”, aldus Ilse.

Lachspieren
Hoe langer de workshop duurde, hoe enthousiaster iedereen werd. “Als je merkt dat het steeds beter gaat, ga je nog beter je best doen”, gaat Ilse verder. “Dat heeft ook te maken met het enthousiasme van Xandra. Zij straalt echt uit dat ze het leuk vindt en dat geeft een boost. Onze Daan ging steeds harder toeteren, wat bij sommige collega’s op de lachspieren werkte. De workshop sloten we af met een ‘concert’. Daarvan zullen geen cd’s gemaakt worden, zó goed was het niet, maar we hebben wel ontzettend veel plezier gehad. Voor velen van ons was het de eerste keer dat ze een blaasinstrument bespeelden. Juist dat maakte de activiteit zo leuk: een keer iets doen, dat je nooit eerder deed.”

Voorrecht
“Ik realiseer me dat het een voorrecht is dat we zoveel verschillende opdrachtgevers en relaties hebben. Ik zit nu al te kijken waar we volgende keer terecht kunnen voor een leuke activiteit of locatie. Het is ontzettend leuk om op deze manier onze opdrachtgevers beter te leren kennen. Zo kunnen we ons verder verdiepen in hun bedrijfsactiviteiten, maar nóg belangrijker: zo kunnen we onze medewerkers een leuke avond bezorgen en dat is toch het belangrijkste doel van een personeelsfeestje. Op kantoor gaat het er nog regelmatig over en wordt er nog vaak gelachen om onze muzikale uitspatting. Het is in ieder geval een activiteit die ons bij blijft.”