Muzi-Bel muzikale workshop

De zes beste redenen voor een muzikale workshop!

Hoeveel redenen heb je nodig om een workshop bij Muzi-Bel te gaan volgen? Eentje toch maar? Er zijn natuurlijk heel veel redenen en die zetten we graag even voor je op een rijtje. Mag jij zelf uitkiezen welke op jou van toepassing is.

  1. Eerlijk zeggen: hoe vaak heb jij op een trompet gespeeld? Een hoorn, een saxofoon, een klarinet, een tuba, een dwarsfluit, een trombone? Niet vaak toch? Ben jij een type dat naar een harmonieorkest stapt om te vragen of je een proefles mag? Lekker doen hoor, ze zijn blij met je, zeker als je besluit erin door te gaan. Maar als je die drempel wat te hoog vindt, dan kun je een workshop organiseren bij Muzi-Bel en dan kun je kiezen welk muziekinstrument je ’t liefst wilt proberen. Het voordeel: aan het eind van de workshop krijg je gegarandeerd muziek uit het instrument. Kun je toch weer iets afvinken van je bucketlist.

  2. Ben je manager en is het nodig dat jouw team aan teambuilding gaat doen? Muzi-Bel helpt; juist door iedereen uit zijn/haar comfortzone te trekken, worden posities, rollen en patronen flink door elkaar geschud. De stagiaire blijkt een kar te kunnen trekken en de joviale collega blijkt toch ook onzekerheden te hebben. Je ziet je mensen weer eens door een andere bril en dat komt de interactie tussen collega’s vaak ten goede. Win-win want de sfeer op de zaak wordt beter en personen groeien erdoor.

  3. Verandering begint bij de mens. Een computer doet waarvoor deze geprogrammeerd is en soms gaan mensen dat ook doen. Al jaren doen ze hetzelfde zonder zich af te vragen of ze het nog wel goed doen, of het beter kan of anders. Door een workshop te organiseren waarbij iedereen bij de basis moet beginnen, worden processen in gang gezet die helpen bij verandering. Weg veiligheid, hallo vernieuwing! Je gaat het zien in het bedrijf: daar gaat een frisse wind doorheen waaien.

  4. Een reünie staat erom bekend dat de hele dag dezelfde vraag wordt gesteld. “Hoe is het met jouououou?”, maar al te vaak vergezeld door een semi-geïnteresseerde blik. Hoe leuk is het om die vraag te parkeren en gewoon te laten zien hoe het met het je gaat? Door vol zelfvertrouwen een blaasinstrument te pakken en te toeteren alsof je nooit anders gedaan hebt, zeg je: ‘Tuurlijk gaat het goed met me!’ Na afloop krijg je heel andere gesprekken dan de standaard ‘wat doe je nu?’. Het instrument als gespreksonderwerp nodigt uit tot gesprekken over hoe het écht met je gaat. Laten we de buitenkant vergeten, het gaat om de personen!

  5. Nieuwe mensen leren kennen op de werkvloer of afscheid nemen van een trouwe collega. Het kan anders dan door een receptie met een laf plakje cake (prima hoor, als je ervan houdt). Je leert je nieuwe collega’s goed kennen door samen muziek te maken en je collega die met pensioen gaat, denkt met een goed gevoel terug aan zijn laatste feestje.

  6. De aller, aller, allerbeste reden om een workshop te volgen is natuurlijk het fun-element. Je hebt een hoop lol met elkaar, al het andere is mooi meegenomen. Wat je doel ook is, vergeet niet te genieten. Staat jouw reden om een workshop te willen organiseren er niet bij, schroom niet en vraag of het kan. Elke reden om een keer uit je dagelijkse sleur te stappen, is namelijk een goede reden.