Workshop Muzi-Bel | Huisartsenpraktijk De Bolzen

'Toen we het doorhadden, ging het los!' - Huisartsenpraktijk De Bolzen uit Veldhoven

Ook medewerkers van een huisartsenpraktijk moeten soms ontspannen. Even niet denken aan recepten, injecties, verzwikkingen en bulten, maar gezellig met de collega’s een hapje en een drankje doen. Om de ontspanning compleet te maken, organiseerde Chantal van Gisbergen, gespecialiseerd verpleegkundige van Huisartsenpraktijk De Bolzen uit Veldhoven een muzikale workshop bij Muzi-Bel.

“Omdat we een heel gemêleerd gezelschap zijn, was het best een opgave om een passende activiteit te vinden”, vertelt Chantal. “Bij ons werken alle leeftijden door elkaar en je weet nooit wat iemand leuk vindt. Ik zocht dus een toegankelijke activiteit die ontspanning zou brengen en waar iedereen aan mee zou kunnen doen. Via een kennis werd ik gewezen op de blaasinstrumenten workshop van Xandra en na één telefoontje was het eigenlijk al geregeld.”

We hebben geen oordopjes nodig gehad
In de uitnodiging had Chantal gezet dat de deelnemers oordopjes mee moesten nemen. “Dat leverde vooraf al de nodige vragen op”, lacht Chantal. “Uiteindelijk heeft niemand ze nodig gehad. De reacties van de collega’s waren wisselend bij het binnenkomen: van héél enthousiast tot ‘O, moeten we muziek gaan maken?’, maar gaandeweg de workshop werd iedereen vrolijk. We hebben zo hard gelachen. Er was eigenlijk niemand van ons gezelschap die al een blaasinstrument kon spelen, dus we begonnen allemaal op nul. Het duurde even voordat er fatsoenlijk geluid uit de instrumenten kwam maar toen we het eenmaal doorhadden, ging het los.”

De teambuilding activiteit begon met koffie en iets lekkers en eindigde met een lekkere brunch bij Akkerzicht. “Een toplocatie waar de muzikale activiteit prima paste. Het totaalplaatje klopte gewoon helemaal. Het ontspannen gevoel van het boerenleven, de lol van het muziek maken en het op een andere manier kennismaken met je collega’s. Het was gewoon een topdag. We hebben niet de illusie dat we gevraagd gaan worden voor het Metropole orkest, maar ik dacht wel bij mezelf ‘als de muziekschool van vroeger een beetje had geleken op de manier waarop Xandra lesgeeft, dan was ik na mijn verplichte blokfluitles zeker wel doorgegaan met muziek’.”

Een groot succes
De workshop van Huisartsenpraktijk De Bolzen was een groot succes. “We hebben een heel leuke dag gehad en je voelt echt voldoening als je aan het eind van de sessie iets van muziek uit je instrument krijgt. Het filmpje van het ‘concert’ dat we aan het eind gemaakt hebben, zal nog vaak bekeken worden, denk ik. Vooral als we even willen lachen. We kunnen alleen maar aan deze dag terugdenken met een grote lach op ons gezicht. Als iemand het aan ons vraagt, dan raden wij deze workshop van harte aan.”