Zes voordelen van een muzikale workshop

Workshop Blaasinstrumenten als perfect teamuitje | Samen muziek maken is het leukste dat er is! Het is naast gezellig, ook nog eens heel goed voor de teambuilding en teamspirit. Er zijn een heleboel goede redenen te bedenken waarom je een Workshop Blaasinstrumenten zou kunnen boeken bij Muzi-Bel. We zetten zes voordelen voor je op een rij!

Samenwerken
Ooit geprobeerd in je eentje een orkest na te doen? Lukt niet, hè? Je hebt elkaar nodig. De trompetten, de klarinetten, de saxofoons; allemaal hebben ze hun eigen partij en alleen sámen klinkt het goed. Datzelfde geldt voor bedrijven: iedereen heeft zijn eigen taak en functie en alleen sámen kom je verder. Samen muziek maken, zorgt voor betere samenwerking in het team.

Stimuleert het geheugen
Moeite om dingen te onthouden? Wéér een afspraak vergeten met je collega? Dan is de muzikale workshop best een goed idee. Tijdens de activiteit wordt namelijk een beroep gedaan op het geheugen. Heel simpel: je móet onthouden welke noot op het tweede of derde lijntje van de muziekbalk staat en welke ventielen op je instrument moeten worden ingedrukt om die toon te krijgen. Muziek zorgt daarbij voor een betere verbinding van de linker- en rechterhersenhelft. Hersengymnastiek dus!

Versterkt de teamspirit en focus
Als je het samen gezellig hebt, heeft dan invloed op de werksfeer. Als je relaxt achter je pc’tje zit of aan een machine staat, ben je productiever. Muziek ontspant en die ontspanning kan lang doorwerken. Ook het lachen tijdens de workshop zorgt voor die ontspanning. Zeg nou zelf: wat is er leuker dan je collega’s hartelijk uitlachen omdat ze valse noten spelen?

Betere communicatie
Samenwerking vraagt om communicatie. In de muziek is dat niet anders. Je kunt op veel verschillende manieren communiceren. Let maar eens op een dirigent: die praat niet tijdens het musiceren maar zegt heel veel met zijn ogen en zijn handen. Hoe mooi is het als je door muziek ánders – beter – met elkaar leert communiceren?

Bevordert het probleemoplossend vermogen
Als team sta je regelmatig voor uitdagingen. Hoe gaan we met deze klant om, hoe tackelen we dit probleem? Muziek stimuleert delen van de hersenen die je nodig hebt om logisch te denken én de creativiteit. Een mooie combinatie om te leren problemen en uitdagingen eens van een andere kant aan te vliegen.

Beter leiderschap
In de muziek is er altijd één partij die de boventoon voert. Het slagwerk geeft vaak het ritme aan, de dirigent stuurt en de blaasinstrumenten zorgen voor de verschillende melodielijnen. In een team is het niet anders: elke uitdaging, elke werkwijze vraagt een andere aanpak. Mooi als je door de muzikale workshop van Muzi-Bel hebt ervaren dat in ieder van de teamleden een eigen manier van leiderschap zit.

Ben je nieuwsgierig geworden en ben je op zoek naar een leuke teamactiviteit? Neem dan gerust contact met mij op!