Op zoek naar .... een locatie

Als je een workshop blaasinstrumenten organiseert, kun je dat op verschillende locaties doen. Je kunt ervoor kiezen het in je eigen bedrijf te doen, maar er zijn ook mogelijkheden genoeg om een alternatieve locatie te zoeken. We zetten de voor- en nadelen even voor je op een rijtje.

Niet in de bezemkast
Voor een workshop van Muzi-Bel heb je een beetje ruimte nodig, verder niets. Het orkest dat gevormd wordt, moet in een bepaalde setting opgesteld worden dus daarmee valt de bezemkast af. Een kantine of fabriekshal is eventueel een prima plek, als je kiest voor je eigen bedrijf. Je bent daarbij geen extra reistijd kwijt, je weet de weg en er komen geen extra kosten bij als je in je vertrouwde omgeving blijft. En het zoeken naar een locatie kost geen tijd, want die heb je al.

Ontspannen
Maar …. het is ook saai. Werk je al de hele week daar, moet je er ook nog eens ontspannen. Kún je dan eigenlijk wel ontspannen? Het idee van de workshop blaasinstrumenten is toch voor een groot deel dat je op een ontspannen manier met je collega’s iets onderneemt. Wat er bij kán komen kijken, als je een workshop op je eigen bedrijf organiseert, is dat collega’s in hun bestaande rollen vervallen; dat de leidinggevende de leiding neemt en de stagiaire zich afwachtend opstelt en dat is nou precies niet de bedoeling van de workshop. Zeker niet als die ingezet wordt als teambuilding.

Alles uit handen geven
Een alternatieve locatie biedt voordelen. Oké, ook nadelen want het kost iets extra’s, zoals reistijd en/of zaalhuur. Maar … je krijgt nieuwe energie van een andere omgeving en van nieuwe energie krijg je inspiratie. Als je de workshop op een alternatieve locatie houdt, wordt alles voor je uit handen genomen; de ruimte wordt ingericht zoals jij het wilt en de catering wordt verzorgd. Je hebt geen last van ‘speurende blikken’ van collega’s van een andere afdeling én je kunt de kantoorsleur even loslaten. Je kunt de telefoon negeren en er kunnen geen klanten onverwacht binnenlopen. Kortom: je kunt alles loslaten en je helemaal richten op de saxofoon, trompet of klarinet.

Genoeg mogelijkheden
De workshop blaasinstrumenten is in het verleden al op een aantal locaties georganiseerd. Zo zaten we met groepen al bij De Panberg in Eersel, de Poort van Brabant in Hapert, Beverdijcken in Bladel, Akkerzicht in Bladel en MFA Hart van Hapert. Stuk voor stuk prachtige locaties waar ruimte genoeg is, de catering in goede handen en de sfeer rust en ontspanning uitstraalt. Wil je toch iets anders, dan zoeken we graag met je mee. Zoals gezegd is er technisch niet veel méér nodig dan een beetje ruimte, een paar tafels en voldoende stoelen. De rest doen we samen: blaasinstrumenten ontdekken, muziek maken en vooral plezier hebben. Ervoor zorgen dat we de omgeving even vergeten en teamgenoten op een andere manier leren kennen.

Bel voor een vrijblijvend gesprek om te kijken of we een geschikte locatie kunnen vinden voor jouw invulling van de workshop. Daar komen we vast wel uit.