Wat doen we op vriendenweekend?

Gezellig hè, elk jaar op vriendenweekend? Een keer echt de tijd nemen voor elkaar, goed bijkletsen en vooral heel veel lachen. Lekker eten en drinken en daar horen natuurlijk een paar leuke activiteiten bij. De bekende activiteiten zoals een stadstour, een escaperoom en een mountainbiketocht hebben jullie al gedaan. Heb je al ooit gedacht aan een muzikale workshop? Nee? Laat ons je dan overtuigen dat dit een goed idee is.

Wanneer?

Even helemaal uit je comfortzone, dat is altijd een goed idee. Zo’n vriendenweekend leent zich uitstekend voor een actieve workshop waar muziek uit komt. Maar laten we beginnen bij het begin: de datum. Leg de datum vast waarop de meeste van jullie kunnen. En geloof ons: als je je belooft dat er een héél leuke en vooral originele workshop gegeven gaat worden, kunnen de meeste van je vrienden.

Waar?

Datum: check. Volgende uitdaging: locatie/accommodatie. Die moet aan een aantal eisen voldoen. Er moet ruimte zijn om met z’n allen te kunnen zitten, waar je een workshop kunt organiseren. Het leuke van de workshop Blaasinstrumenten is dat die zowel binnen als buiten gegeven kan worden. Wel zo fijn omdat je in Nederland nooit weer wanneer het gaat regenen. Heb je een accommodatie gevonden die aan alle eisen voldoet behalve die van een gemeenschappelijke ruimte? Geen nood: als je in de Kempen op vriendenweekend gaat, hebben we locaties – zowel binnen als buiten – waar we voor een paar uur terecht kunnen. En ook buiten de Kempen denken we graag met je mee!

Kennismaking

Wat kun je verwachten? Dat je kennismaakt met diverse blaasinstrumenten én – het belangrijkst – dat je erop leert spelen. Kiezen voor een bepaald instrument hoeft niet, iedereen krijgt een instrument toegewezen en dan mag je proberen geluid uit het instrument te krijgen. Natuurlijk krijg je tips en tricks en is er een korte theorieles over de notenbalk. Daarna is het gewoon: dóen! Uit een flink aantal nummers kunnen jullie kiezen welk nummer je graag wilt spelen en daar werken we met z’n allen aan. In het begin klinkt dat vals en vreselijk maar geloof ons: na een paar keer oefenen herken je het nummer en gaat het zelfs goed klinken. Hoe trots ben je dan?

Leuke tijd

Denk niet dat je na de workshop meteen gevraagd gaat worden door het Concertgebouworkest maar we garanderen je wel dat je een leuke middag of avond hebt gehad. En wie weet raak je geïnspireerd om verder te gaan op het instrument dat je aangeboden hebt gekregen. We weten zeker dat je plezier zult hebben en het is een keer anders dan de bestaande workshops en activiteiten die je op vriendenweekend kunt doen. Die escaperoom kan altijd nog, sportief aan de gang ook. Maar zeg nou zelf: wanneer krijg je de kans om op een saxofoon, klarinet of trompet te spelen? Bij Muzi-Bel dus.

Zin of interesse gekregen in de muzikale workshop Blaasinstrumenten? Neem dan snel contact op om te kijken of de datum van jullie vriendenweekend nog vrij is.