Dát was leuk!

Xandra werkte zes jaar op basisschool De Korenbloem in Oirschot en in die tijd had ze het wel eens over het opstarten van Muzi-Bel. Toen directeur Ruben Sanders een workshop voor een teambuilding zocht, kwam hij al snel bij zijn inmiddels oud-collega terecht. Een inspannende, ontspannen en hilarische workshop werd gehouden aan het begin van de carnavalsvakantie.

Binnen een paar minuten enthousiast
Ruben vertelt: “Ik kan alleen maar positief terugkijken op de activiteit. Het was werkelijk indrukwekkend om te zien, al die prachtige instrumenten die klaarstonden. Leerkrachten zijn zelfs soms net kinderen dus reageerden ze hetzelfde als kinderen gedaan zouden hebben. Maar iedereen was binnen een paar minuten toch enthousiast. En ja, ze zaten ook steeds met hun getoeter ertussendoor. Gelukkig is Xandra haar lesgevende skills niet verleerd en kreeg ze de groep onder controle. Mooi om te zien dat ze goed weet af te wisselen tussen ‘even laten gaan’ en ‘bij de les blijven’.”

Succeservaring
Alle achttien collega’s hebben dezelfde succeservaring gehad en dat schept een band. “Als ik voor mezelf spreek: de triangel is voor mij al lastig. Nu kreeg ik de hoorn toegewezen. Ik was serieus trots op mezelf dat ik er geluid uit kreeg en dat het – in mijn oren – ook nog eens best redelijk klonk. Dat is het mooie van een orkest: je moet het allemaal samen doen, dan klinkt het al snel goed. Iedereen voelde dezelfde trots.”

Perfecte opwarmer

Er werd ontzettend hard gewerkt tijdens de workshop. “We waren héél enthousiast maar laat het gerust aan Xandra over om dat in goede banen te leiden. Een geduld dat ze heeft! Dat wist ik natuurlijk wel van de tijd dat ze hier werkte maar nu zat ik zelf in haar klas en dan is het toch anders. Omdat het de laatste vrijdag voor de carnavalsvakantie was, moesten we de motivatie in eerste instantie van ver halen. Het is een drukke tijd op school en dit kwam er nog extra bij. Maar na een paar minuten was iedereen om en bleek de workshop zelfs een perfecte opwarmer voor carnaval te zijn. Na afloop gingen we met het hele team nog naar de tent en daar werd nog lang nagepraat over iedereens kunsten op de instrumenten.”

Dát was leuk
Ruben zou het iedere school aan kunnen raden om de workshop Blaasinstrumenten als teambuilding in te zetten. “Je leert iets, ziet je collega’s in een andere rol en op een andere manier en dat verbindt enorm. Daarbij is het gewoon hilarisch om het gestuntel te zien, maar na afloop heeft iedereen hetzelfde gevoel: ‘Dát was leuk!’”