Het perfecte teamuitje in negen stappen

Ben jij aan de beurt om het teamuitje te organiseren? Heb je al een idee wat je wilt gaan doen of ga je je collega’s helemaal verrassen?

We helpen je graag met een paar tips om het leukste teamfeestje te organiseren.

  • Bedenk de reden om een teamuitje te organiseren. Gaat het om teambuilding, is er een mijlpaal bereikt of wil je gewoon een leuke dag met je collega’s?
  • Vraag even aan het management na wat het beschikbare budget is. Wel zo handig om bepaalde activiteiten meteen uit te sluiten.
  • De datumprikker kan de deur uit want je wilt natuurlijk wel dat zoveel mogelijk collega’s aanwezig zijn op het nu al legendarische personeelsfeest.
  • Al een locatie op het oog? Snel reserveren dan want populaire accommodaties hebben de neiging nogal snel volgeboekt te zitten. Organiseer je een workshop met een bepaald geluidsvolume, laten we willekeurig ‘een workshop blaasinstrumenten’ noemen, dan is een zaaltje met geluidsisolatie aan te raden.
  • Zorg voor afwisseling. Houd het leuk door de activiteit niet te lang te laten duren en wissel af met rust- of eetmomenten.
  • Regel het vervoer. Op de fiets naar het feest of taxi’s nodig? Vermeld op de uitnodiging wat er van de collega’s verwacht wordt, dan staan ze niet op de dag zelf voor (onaangename) verrassingen.
  • Verstuur de uitnodigingen. Er zijn programma’s waarmee je zelf een leuke uitnodiging kunt maken en anders heb je vast wel een neefje of buurmeisje die je even wil helpen. Alle details die vooraf bekend mogen worden, staan op de uitnodiging, maar laat de groep ook nog een beetje in het ongewisse.
  • Geen feestje zonder lekker eten. Regel een cateraar of ga lekker zelf een dag in de keuken staan om broodjes te smeren. Alles is goed, zo lang je rekening houdt met de dieetwensen van de collega’s.
  • Verzeker jezelf ervan dat je niet voor verrassingen komt te staan. Maak goede afspraken met de accommodatie en degene die een eventuele workshop verzorgt. Verdeel taken en schrijf op wie wat moet doen.

Vergeet niet om flexibel te blijven en aanpassingen te maken indien nodig om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt en aan de verwachtingen van het team voldoet.

Vraag je Muzi-Bel om een workshop Blaasinstrumenten te komen verzorgen, dan weet je zéker dat je samen heel veel plezier gaat hebben, iets nieuws leert en zorgt voor meer verbinding in je team. Daar hebben jullie het gegarandeerd nog lang over bij de koffieautomaat.