Muziek zorgt voor meer productiviteit op de werkvloer

De muzikale workshops die ik organiseer, zijn niet zomaar workshops. Je maakt kennis met verschillende blaasinstrumenten én ervaart de kracht van muziek. Tijdens de workshops staan gezelligheid en muziek maken centraal. Deze muziek zorgt zelfs voor meer productiviteit op de werkvloer. Ik leg je graag uit waarom!

Muziek maakt je vrolijk

Muziek is goed voor de gemoedstoestand. Het zorgt er simpelweg voor dat we vrolijker zijn. Muziek zorgt namelijk voor de aanmaak van endorfine, oxytocine en dopamine. Deze hormonen en neurotransmitters vormen samen de belangrijkste gelukmakers van ons brein. En een gelukkige werknemer is een productievere werknemer. En zeg nou zelf, wie wordt er nou niet vrolijk van een spontane polonaise tijdens de lunchpauze?

Muziek zorgt voor de juiste flow

Door muziek kun je makkelijker in een flow komen waarin je veel efficiënter werkt. Bovendien kun je informatie beter onthouden en krijg je uiteindelijk meer gedaan in minder tijd. Doordat je je concentratie er beter bij kunt houden, ben je bovendien ook scherper op fouten. Dit alles zorgt voor nog een belangrijk voordeel, namelijk extra creativiteit!

Muziek zorgt voor focus

Door muziek kan je gefocust aan het werk, want je bent minder afgeleid door andere zaken uit je omgeving. Zo vliegt tijdens het luisteren naar muziek de tijd omdat je het klokkijken van jouw personeel tegengaat en houdt dit het geluid van een drukke werkvloer buiten. Bovendien zien collega’s dat je even niet gestoord wilt worden wanneer je met een hoofdtelefoon op zit. Of ze denken dat je karaoke aan het zingen bent en besluiten je te laten genieten van je ‘optreden’.

Samen muziek maken

Je geniet al van bovenstaande voordelen wanneer je simpelweg naar muziek luistert. Laat staan wat voor effect muziek kan hebben, als je dit ook samen maakt. Samen muziek maken zorgt voor een betere samenwerking omdat je letterlijk en figuurlijk goed op elkaar moet inspelen. Tijdens het muziek maken bundel je je krachten en ga je samen voor het beste resultaat. En hoe leuk is het om dan je collega te zien worstelen met een trompet?

Ervaar de voordelen van samen muziek maken met jouw personeel nu zelf tijdens een muzikale workshop van mij! Misschien ontdekken jullie wel dat jullie verborgen talenten hebben… of in ieder geval een nieuwe manier om even stoom af te blazen na een lange werkdag.