Over Muzi-Bel

Xandra Dankloff | Muzi-Bel

Over Xandra

Mijn naam is Xandra Dankloff. Ik ben opgegroeid in Hapert, waar ik ook aan mijn muziekopleiding ben begonnen. Eerst blokfluit, niet veel later kwam daar trompet bij en uiteindelijk ook piano, omdat ik naar het Conservatorium wilde. 

Op het conservatorium ben ik opgeleid tot docerend musicus. Daarna heb ik op de Pabo in Eindhoven mijn diploma leerkracht basisonderwijs gehaald. Jarenlang heb ik met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt met kinderen van alle leeftijden. Op dit moment werk ik nog wel op de basisscholen maar sta ik niet meer voor de klas en doe ik voornamelijk administratief werk. 

Al die tijd ben ik met muziek bezig geweest. Ik ben uiteindelijk naar de hoorn overgestapt, omdat ik dat een mooi instrument vond en nog steeds vind. Bij dit instrument ligt mijn hart. Vooral door het prachtige geluid en de vele mogelijkheden van de waldhoorn. Tussendoor heb ik nog een zijweg bewandeld op de dwarsfluit waarbij ik ook enkele jaren op hoog niveau les heb gehad.

Bij onze muziekvereniging in Hapert heb ik lange tijd het beginnend harmonieorkest gedirigeerd, kinderen die nog geen muziekdiploma hebben behaald spelen daar toch al wel met elkaar samen. Hierbij kon ik natuurlijk mijn skills als leerkracht goed gebruiken.

Ontstaan Muzi-Bel

De afgelopen jaren ondersteunde ik de docenten van muziekschool Art4U, die de blazersklas op de basisschool laagdrempelig kennis laten maken met het bespelen van een instrument naar keuze.

Dit bracht mij op het idee soortgelijke workshops te geven voor volwassenen, om zo mensen bij elkaar te brengen en hen het plezier van muziek maken te laten beleven. Met een groep volwassenen heb ik dit uitgeprobeerd en dat heeft zo’n energie-boost gegeven dat ik dit nu in de praktijk mag brengen bij Muzi-Bel! Hierbij kan ik mijn leerkrachtvaardigheden en muzikale talenten goed gebruiken.

Workshop Muzi-Bel

Benieuwd naar de workshops?

Lees hoe een workshop verloopt, welke instrumenten er bespeelt kunnen worden en meer praktische informatie.