Workshop kinderen

Muziek luisteren en muziek maken hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind. Daarnaast is het natuurlijk super leuk om (samen) iets nieuws te leren! Ik laat de kinderen graag laagdrempelig kennismaken met het bespelen van een instrument door middel van tuinslanghoorns!


Naast mijn workshops voor volwassenen, heb ik nu ook voor kinderen een activiteit ontwikkeld. Een muzikale belevenis voor kinderen hoeft niet duur te zijn. Ik heb een betaalbare oplossing voor iedere klas, waarbij kinderen zelf het instrument maken. Omdat mijn passie ligt bij de blaasinstrumenten, heb ik voor kinderen een workshop tuinslanghoorn ontwikkeld. Het woord verklapt het al: een tuinslang is de basis van dit instrument.

Tijdens deze workshop maken en versieren de kinderen hun eigen tuinslanghoorn!
Naast het maken hiervan, is het spelen erop ook een belangrijk onderdeel. Want er zit muziek in de tuinslanghoorn!

De workshop wordt door mijzelf begeleid, naast docerend musicus ben ik ook leerkracht basisonderwijs. Samen met een bandopname leer ik de kinderen muziek te maken op de tuinslanghoorn. Sommige kinderen zullen 1 toon uit het instrument krijgen, anderen zelfs meerdere tonen. Uiteraard laat ik de kinderen ook de connectie zien met de koperen blaasinstrumenten, zoals de trompet en hoorn.

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van groep 5 t/m 8. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur en de kosten hiervoor zijn € 175,00 (excl. btw) voor een groep van ongeveer 30 kinderen. De kosten voor de materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Aan het einde van de workshop mogen de kinderen de tuinslanghoorn mee naar huis nemen. Meerdere klassen op een dag is bespreekbaar.

Neem contact met me op over de mogelijkheden!

Workshop tuinslanghoorns

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met Muzi-Bel?
Lees dan snel verder!