Workshop volwassenen

Samen muziek maken is niet alleen erg leuk, het is ook echte teambuilding! Ook al bespeelt iedereen in een band of orkest zijn of haar eigen instrument geweldig, het moet samen toch mooi klinken. Je ervaart hoe mooi samenspelen kan zijn, hoe je elkaar kunt inspireren en van elkaar kunt leren.

Dus…wil jij de productiviteit en positiviteit van jouw team verbeteren?
Ontdek dan de kracht van samen muziek maken bij Muzi-Bel!

Hoe verloopt een workshop?

De workshops zullen gefocust zijn op houten en koperen blaasinstrumenten. Er kan gekozen worden uit de volgende instrumenten: fluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn en tuba.

We beginnen de workshop met wat uitleg over de instrumenten om vervolgens de deelnemers stap voor stap de instrumenten te leren bespelen. 

Als we kennis hebben gemaakt met de instrumenten is het tijd voor een stukje muziek-theorie. Om muziek te kunnen spelen, is het immers handig om muziek(noten) te begrijpen. Daarom wordt er een muziekstuk uit het hoofd ingestudeerd, maar ook een stuk van blad. 

Tenslotte zullen we samen een eindoptreden verzorgen, waarbij 2 à 3 nummers ten gehore worden gebracht, onder begeleiding van een bandopname van een harmonieorkest. Een hele prestatie!

Extra info en vervolg

De workshop duurt tussen de 1,5 uur en 4 uur.

De mogelijkheden zijn divers; de muzikale workshops van Muzi-Bel zijn volledig op maat gemaakt, we kijken samen wat voor jullie het beste past. 

De deelnemers hoeven geen muzikale voorgeschiedenis te hebben en mocht dat wel het geval zijn, dan houd ik rekening met de keuze van het instrument. Zo zijn alle deelnemers gelijk.

Bij bijna iedereen krijg ik het, met wat aanwijzingen, voor elkaar om geluid uit het instrument te krijgen. Ik verzeker alleen niet dat dit altijd het mooie geluid is wat bij het instrument hoort 😉

Uiteraard wordt er erg goed op de hygiëne gelet. Alle instrumenten worden goed gereinigd voor een volgend gebruik.

Mochten er deelnemers zijn die op zoek zijn naar vervolg op deze kennismaking dan begeleid ik hen naar instrument en een mogelijke docent.

Waar zijn de workshops?

Het is de bedoeling dat het bedrijf zelf, in overleg met mij, zorg draagt voor een geschikte locatie. Dit kan een zaaltje zijn bij het bedrijf zelf of een zaal waar later de rest van de dag wordt doorgebracht.

De workshop is leuk in combinatie met een diner, feestavond of  feestelijke dag. Houd er wel rekening mee dat de workshop veel geluid voortbrengt en dat anderen daar geen last van moeten ondervinden. Het enige wat we verder nodig hebben zijn stoelen voor alle deelnemers en een 6-tal tafels waar de instrumenten op kunnen worden uitgepakt.

Tarieven

Tot 1,5 uur: €25 per persoon
– Uitleg instrumenten
– Korte inspeeloefening
– 1 liedje
– Geen filmopname (eigen opname wel mogelijk)

1,5 tot 2,5 uur: €30 per persoon
– Uitleg instrumenten
– Inspeeloefeningen
– Zo mogelijk 2 liedjes
– Filmopname

2,5 tot 3,5 uur: €35 per persoon
– Uitleg instrumenten
– Inspeeloefeningen
– 2 á 3 liedjes
– Filmopname of concert


> Prijzen zijn exclusief BTW
> Prijzen zijn exclusief reiskosten

> Groepsgrootte normaal gesproken tot 35 personen. In overleg zijn ook grotere groepen mogelijk.
> De te spelen nummers worden in gezamenlijk overleg bepaald.
> Neem voor de mogelijkheden voor een zaal en bijbehorende horecamogelijkheden contact met me op.

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Lees dan snel verder!